VERKOCHT

Woonboerderij te GAAST

Boerestreek 22, Gaast | Vraagprijs: Veiling
Status: Verkocht Oppervlakte: 1.00.00 hectare
Bouwjaar: 1968 Soort object: Woonboerderij
Download Brochure Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Executieveiling, 13 juni 2018 via Regioveiling Noord, Van der Valk hotel Drachten,  vanaf 13:30 uur

 

Te midden van de driehoek Bolsward, Makkum en Workum treft u deze unieke kans voor het ontwikkelen van een woonwerk erf en de mogelijkheid om daarop een droomhuis te bouwen! Deze ruime kavel van 10.000 m2 ligt op een uur en vijftien minuten van de randstad. De bestaande woning met rechte wanden tot aan de tweede verdieping, kent genoeg ruimte voor bewoning door een gezin en verkeert in een voldoende staat van onderhoud. Fasering in de herontwikkeling behoort daarom tot de mogelijkheid. De woning is via de bijkeuken aan de stal verbonden. De voormalige bedrijfsgebouwen zijn aan renovatie of algehele sloop toe. Deze geven bij sloop een directe mogelijkheid om gebouwen met 50% van de bestaande omvang te stichten.

 

Woonhuis

De woning (ca. 350 m3) betreft een eenvoudige, doch nette vrijstaande woning (energielabel G). Deze is gebouwd in 1968 en opgetrokken uit gemetselde muren met spouw, voorzien van houten kozijnen met (deels) dubbele beglazing. De woning is voorzien van houten vloeren en betonnen verdiepingsvloeren. De kap is met hout beschoten en voorzien van gebakken pannen. De woning wordt verwarmd door een gaskachel. Het object is aangesloten op het gas-, water- en elektriciteitsnet. Lozing van vuil water op een beerput/oppervlaktewater.

 

Indeling  

– Begane grond: entree met hal en meterkast en trap naar de verdieping met een trapkast, een keuken met een net keukenblok, een aansluitende woonkamer met gaskachel en schoorsteen. In de woonkamer is een schuifpui aanwezig welke toegang geeft naar het terras en de nette tuin. Vanuit de keuken is er een deur naar de bijkeuken met toilet en entree.

– Eerste verdieping: overloop, vier slaapkamers en een doucheruimte met wastafel.

– Tweede verdieping: zolder (thans niet functioneel).

 

Aangebouwde ligboxenstal

Achter de woning staat een aangebouwde voormalige ligboxenstal (ca. 900 m2), oorspronkelijk gebouwd in 1968 en daarna in verschillende fasen van uitbouwen voorzien. De schuur is opgetrokken uit spouwmuren met gelijmde houten spanten en geheel voorzien van asbesthoudende golfplaten. De stal is voorzien van een grote zoldering met houten krachtvoersilo’s en onder de zoldering roostervloeren met ligboxen en oude Engelse box-afscheidingen (ca. 200 m3 mestopslag in kelders). De rest van de schuur is in gebruik als opslagruimte en als potstal voor kalveren. Voor in de stal bevindt zich een voormalig geïsoleerd tanklokaal, thans in gebruik als berging. Aan de zijgevel is een afkapping c.q. een oude Hollandse stal zonder zijgevels aanwezig.

 

Vrijstaande ligboxenstal

Achter het hoofdgebouw staat een vrijstaande eenvoudige ligboxenstal (ca. 1.060 m2) voor ruim 100 melkkoeien. De stal is gebouwd in 2004 en opgebouwd als ‘Wecover’ tent bestaande uit gegalvaniseerde stalen spanten met een gespannen tentdoek als dak met een open nok. De zijgevels zijn dicht gemaakt met gespannen tentdoek. De voor- en achtergevel bestaan uit kunststof profielplaten (door zon aangetast). De stal is voorzien van een ondergrondse mestkelder van 1.000 m³ met plaat roostervloeren en verhoogde ligplaatsen voor melkkoeien en zwevende box-afscheidingen. Voor in de stal is een ruimte waar voorheen een automatisch melksysteem heeft gestaan. Verder is er een zelfsluitend Engels voerhek met hardhouten keerwanden. In de eindgevel bevindt zich een ruime geïsoleerde overheaddeur welke toegang geeft naar de stal. De voergang bestaat uit in zand gelegde prefab betonelementen. De andere zijde van de voergang bestaat uit een zandbodem.

 

Erfinrichting

Het erf is voorzien van ruim 320 m² verharding en bestaat uit beton en betonplaten.  De totale oppervlakte verharding voor de opslag van ruwvoer bedraagt 680 m² en bestaat uit 2 sleufsilo’s met betonvloeren, prefab wanden en gestorte wanden. Daarnaast is er een vaste mestopslagplaats met gier afvoer naar de kelder onder de stal.

 

Raadpleeg de te downloaden brochure voor meer informatie. Mocht u enthousiast zijn geworden over dit object, neem dan contact op met de heer S.A. Bruinsma. Hij vertelt u graag meer over dit bijzondere object en de veilingvoorwaarden. Zo gewenst kan hij een bezichtiging plannen.

 

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. S.A. Bruinsma Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Share This