Te koop

Ballingbuer 9 te Goingarijp

Ballingbuer 9 te Goingarijp | Vraagprijs: Verkoop bij inschrijving
Status: Te koop Oppervlakte: 2.71.20 ha
Bouwjaar: 1870 Soort object: Woonboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

De bezichtigingen vinden plaats op afspraak, op maandag 3 juni, woensdag 5 juni en donderdag 6 juni aanstaande. Indien u wilt bezichtigen, willen wij u graag verzoeken om hiervoor een afspraak te maken. 

De verkoop van deze woning vindt plaats op inschrijving. Voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Deze unieke plek aan het water staat via de Goëngarijpster Poelen in directe verbinding met het Sneekermeer en – hoewel op wat grotere afstand (wat verder weg) – de Langweerder Wielen. Goëngarijp, Joure en Sneek liggen onder handbereik.

Weiden, water, lucht en wolken omringen u en zorgen voor een bijzondere beleving die wisselt met de dagen en seizoenen. Hier ademt u frisse lucht en kunt u de rust, ruimte, stilte en duisternis nog beleven.

Met andere woorden: een plek die gelukkig maakt.

Hoofdgebouw

Over een eigen brug komt u bij de in het groen verscholen woonboerderij met bijgebouwen op een kavel van meer dan 2.100 m².

Het hoofdgebouw stamt uit circa 1870. Na staking van het boerenbedrijf in de vorige eeuw werd het woon- en bedrijfsgedeelte in zijn geheel gerenoveerd en volledig geschikt gemaakt voor bewoning. De kop-romp vorm is duidelijk herkenbaar. De nokeinden van het dak van de schuur zijn bekroond – zoals het een Friese boerderij betaamt – met prachtige, sierlijke ûleboerden (uileborden).

Begane grond (totaal 210 m²)
Hoofdingang met meterkast, half open keuken in open verbinding met eetkamer met schouw, kleine hal met buitendeur, trapopgang naar eerste verdieping voorhuis en toegang tot grootste slaapkamer, eigen sanitair, aangrenzende tuinkamer met grote raampartij en openslaande tuindeuren.
U bevindt zich inmiddels in de voormalige schuur waarin een royale en sfeervolle woonkamer met vide en zicht op de oorspronkelijke kapconstructie, kachel, trapopgang naar eerste verdieping met open ruimte en balustrade, toegang naar slaapkamer voorhuis, deur naar gang. Dit woongedeelte heeft veel lichtinval mede dankzij de twee gotische, gietijzeren ramen.
Eveneens via de hoofdingang een gang, bergruimte, badkamer met toilet, twee slaapkamers en deur naar woongedeelte.

Eerste verdieping (totaal 83 m²)
Voorhuis met twee dakkapellen voor de lichtinval, slaapkamer met sanitair, op twee manieren bereikbaar. Schuurgedeelte met trap naar open ruimte met dakkapel en balustrade, vide.
Boven het voorhuis en een gedeelte van de open ruimte een bergzolder van 18 m²,  via een losse trap te bereiken.

Bijgebouwen
Op het erf staan een in mooie stijl uitgevoerde garage annex boothuis, samen groot 69 m² met bergzolders met een oppervlakte van respectievelijk 14 en 17 m².
Een separate bergschuur, die de indruk wekt een overdekte hooiberg te zijn, staat tussen hoofd- en bijgebouwen in.

 Erf/tuin
Op het door water en riet omgeven grondstuk vindt u een variatie aan  begroeiing en beplanting. Drie oude fruitbomen uit een voormalige boomgaard en twee karakteristieke knot linden, die voor schaduw moesten zorgen, zijn stille getuigen van (een herinnering aan vroeger tijden) vervlogen verleden. Drie hoge populieren vormen een herkenningspunt in het weidse landschap.

 Intermezzo
Ontegenzeggelijk is een van de aantrekkelijke aspecten van dit object de ligging dichtbij grotere en kleinere wateren. Het Sneekermeer en de Puollen ontstonden tegen het eind van de middeleeuwen door vervening vanuit noordelijke richting. Kenmerkend zijn ook de gras- en rietlanden met hier en daar wilgenbosjes. Het Sneekermeer en de Puollen behoren tot het Natura 2000 gebied.

De bestemming van het object is volgens het bestemmingsplan “Buitengebied Noord – 2017, vastgesteld door de gemeente De Fryske Marren op 28 juni 2017:
Perceelnr. 189 = Wonen – voormalig boerderij
Perceelnr. 800, 245 en 187 = Agrarisch
Perceelnr. 191 = Natuur
Meer informatie is op te vragen bij de gemeente De Fryske Marren en/of via het Omgevingsloket.

Kenmerken

Voor meer informatie of een bezichtiging neemt u contact op met dhr. S.A. Bruinsma of mevr. W. de Reus.

Foto's
Video
Contactpersoon
Mr. ing. S.A. Bruinsma Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Mr. ing. W. de Reus Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This