VERKOCHT

Sânleansterdyk 8 te Reahûs

Sânleanterdyk 8 te Reahûs | Vraagprijs: € 895.000,--
Status: Verkocht Oppervlakte: 1.44.66 hectare
Bouwjaar: 1886 Soort object: Woonboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Energiezuinige (label C) en goed onderhouden woonboerderij met stalruimte en weiland voor het hobbymatig houden van paarden en kleinvee. Wonen op een dorp, met het vrije gevoel van buitenaf.

Het dorp Reahûs met haar spitse kerktoren ligt aan de Slachtedijk. Deze 42 kilometer lange voormalige slaperdijk kronkelt eigenwijs door het Friese landschap. Eens in de vier jaar is zij het toneel van de bekende Slachte-marathon. Door de hogere ligging aan de dijk, een uitstekende plek voor deze fraaie kop-hals-rompboerderij. Reahûs is gemoedelijk; met een basisschool, kerk, café, camping en actief verenigingsleven. Stadse voorzieningen zijn op minder dan 15 minuten autorijden in Bolsward of Sneek. Loop over de Slachte, geniet van het vergezicht en sta even stil bij dit royale erf (14.466 m2). Wees welkom!

Op een dorp gaat men achterom, daarvoor neem je de vrijheid. Een keer roepen “volk!” of kloppen en het antwoord “kom binnen” volgt. De grote traditionele schuur is gerenoveerd en goed onderhouden. Het dak is aan de oostzijde uitgelijnd en aan de westzijde voorzien van folie en nieuwe panlatten. Daarop zijn de originele pannen teruggelegd, deels met gebruik van panhaken. Zo goed als stormbestendig! Op het hellend dak gericht op het zuiden, zijn 28 zonnepanelen gemonteerd. Op de voormalige hooizolder zijn twee kamers gecreëerd; geschikt als extra slaapkamers, gastenverblijf of kantoorruimte. Geen reistijd meer voor het werken, meer tijd om te genieten van het buitenleven.

Je gooit ’s ochtends de staldeuren open en neemt je paard aan het halster mee naar de paardrijbak. Deze is gedraineerd en ook na regendagen goed te gebruiken. Na het rijden zet je het paard in de weide. Op dit perceel van ruim één hectare heeft zij alle ruimte. In de fraai onder architectuur aangelegde boerderijtuin zoek je een beschutte plek voor een verfrissend glas drinken. In de boomgaard zijn vier  fijne terrassen aangelegd. Voldoende zon of juist een schaduwplek. Door de beplanting zit je heerlijk vrij en uit de wind.

Vanuit de schuur kom je in de bijkeuken, hier staan de wasmachine en droger opgesteld. Direct links een extra badkamer met douche, toilet en vloerverwarming. Heel fijn als je na een dag buiten werken weer binnenkomt en wilt opfrissen. Maar ook bij het gebruik van de kamers in de schuur als slaapkamer of gastenverblijf. Dan volgt de keuken, het hart van iedere boerderij.

Het keukenblok heeft een houten landelijke sfeer, koken op inductie en verder voorzien van alle hedendaagse gemakken. Door de en-suitedeur te openen, loop je de woonkamer in. Gelijk valt het oog op de nieuw aangebouwde serre (januari 2020). Wat een fijne ruimte! Veel licht en heerlijk te verwarmen met de pelletkachel (voorzien van mobiele applicatie). De hoge ramen rondom trekken je aandacht naar buiten. Zicht op de boerentuin, zicht op de paarden in de bak. Dat is genieten.

Naast de woonkamer is op de begane grond ook een ruime slaapkamer met eigen badkamer. De luxe afgewerkte badkamer, met speels licht, heeft een bubbelbad, inloopdouche en combi-sauna met infra rood straler en traditionele kachel. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Wellness in eigen huis.

Aan het einde van de hal in het voorhuis, kom je via de trap in de opkamer. Dit is een fijne televisiekamer met rondom veel uitzicht. Zo’n hoge kamer geeft een rijk gevoel. Onder de opkamer een zeer ruime kelder, waar de boer vroeger zijn melk verwerkte en kolen voor de kachel naar binnen schepte. Nu heel geschikt als berging en voor het bewaren van eten en drinken. In de kelder staat ook de waterontharder. Naast de opkamer is een slaapkamer met bedstede. Een verdieping hoger nog een ruime slaapkamer en separaat toilet. Daarboven de riante bergzolder onder het schuine dak.

Op de dam naar het erf staat een elektrische poort, te bedienen met afstandsbediening. Het erf is voorzien van de nodige verharding en op het achtererf staat een vrijstaande berging en een garage. De boerderijtuin is verzorgd aangelegd, met beregening (voorzien van mobiele applicatie), vier terrassen en goed doordacht lichtplan. Het erf en de boerderij zijn voorzien van professionele camerabeveiliging.

Kenmerken:

Zoek je naar een energiezuinige woonboerderij, onder andere geschikt voor het houden van paarden, goed beveiligd en met zorg onderhouden? Een eigen plek vol rust en privacy? Dan ben je van harte uitgenodigd aan de Sânleansterdyk 8 te Reahûs.

Aan de inlichtingen verstrekt in deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Wijzigingen zijn voorbehouden. Vraag voor meer informatie naar onze brochure.

 

Foto's
Video
Contactpersoon
Ing. D. Kooistra RT Rentmeester en taxateur Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This