VERKOCHT

Oeble Om Wei 5 te Warten

Oeble Om Wei 5 te Warten | Vraagprijs: € 1.195.000,--
Status: Verkocht Oppervlakte: 2.18.87
Bouwjaar: 2015 Soort object: Woonhuis
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Op een prachtige landelijke gelegen locatie in Friesland nabij het dorp Warten (onder de rook van Leeuwarden), staat deze ruime woning aan doorgaand vaarwater met kapschuur en ligboxenstal.

Het geheel ligt net buiten het dorp Wartena, maar wordt in het Fries ‘Warten’ genoemd. Warten is een echt watersportdorp en telt bijna 1000 inwoners. Door de watersport heeft het dorp een goede naam op het gebied van scheepsbouw, reparatie, winterberging en onderhoud. De jachthaven capaciteit in het dorp is ruim 600 aanlegplaatsen. Het dorp heeft een eigen basisschool en enkele horecazaken.

Het dorp ligt in de driehoek Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, maar ook vlakbij één van de belangrijkste natuur- en recreatiegebieden van Friesland, namelijk Nationaal Park de Alde Feanen. Jaarlijks passeren circa 12.000 pleziervaartuigen vanuit Leeuwarden het dorp naar dit natuur- en recreatiegebied.
Het erf ligt aan het doorgaand vaarwater “Wartenster Wiid” dat uitkomt op het Prinses Margriet kanaal en de Staande Mast route o.a. richting de Alde Feanen.

Woning
De woning is onder architectuur nieuwgebouwd in 2015. De woning heeft een schuin dak, gedekt met dakpannen. De gevel van de woning is afgewerkt met zogeheten ‘Western red cedar’ planken.

Indeling:
U komt via de voordeur binnen in de ruime hal. Hier vindt u de trap naar boven en de toegang tot de landelijke woonkeuken, van waar u zowel uitzicht heeft op het water als op het erf. Vanuit de keuken is de kelder bereikbaar, die mogelijkheid biedt voor voldoende extra opbergmogelijkheden. Via de keuken komt u in de grote woonkamer, die voorzien is van vloerverwarming. Daarnaast is er een houtkachel. Vanuit de woonkamer heeft u prachtig rondom zicht op het vaarwater. Vanuit de woonkamer komt u terug in de hal, waar zich een toilet bevindt.
Vanuit de hal betreedt u via de trap de overloop van de eerste verdieping. Hier bevindt zich een Frans balkon. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich 2 slaapkamer en aan de achterzijde 1 slaapkamer. Daarnaast bevindt zich hier de ruime badkamer, die voorzien is van een ligbad, inloopdouche, wasmeubel en designradiator. Via een deur komt u in een aparte ruimte waar de technische installatie opgesteld staat. Op deze verdieping bevindt zich nog een apart toilet.
Op de tweede verdieping bevinden zich 2 slaapkamers.
De gehele woning is voorzien van Renson zonwering met (kantelbare) aluminium lamellen. De woning is aangesloten op internet, elektriciteit en water. Riolering vindt plaats op een IBA systeem.
Op de benedenverdieping bevindt zich, aangrenzend aan de hal, een grote bijkeuken waar ruimte is voor een wasopstelling en waar een aparte douche is gerealiseerd.
De garage is via de bijkeuken bereikbaar en heeft een automatische overheaddeur. Boven de garage is een ruimte die eventueel geschikt is als kantoor of extra slaapkamer en een prachtig uitzicht biedt over het erf en de omliggende landerijen.

Kapschuur
De kapschuur (14 meter x 32 meter) is tevens nieuwgebouwd in 2015 en is binnendoor te bereiken via de garage. De kapschuur is door de omvang zeer geschikt voor meerdere doeleinden. De kapschuur is voorzien van betonplaten als ondergrond en heeft een stalen constructie. De kapschuur is gedekt met golfplaten en de muren zijn geprofileerde staalplaten. Aan beide zijkanten van de kapschuur is een houten verdiepingsvloer gecreëerd.

Ligboxenstal
Het eerste gedeelte van de ligboxenstal is gebouwd in 1979 (gerenoveerd in 2001) en het tweede gedeelte is bijgebouwd in 2011. De totale oppervlakte van de ligboxenstal bedraagt circa 1550 m2. Aangrenzend aan de ligboxenstal is een tank en melklokaal (melktank en melksystemen zijn nog aanwezig).

Erf
De gebouwen zijn gelegen op circa 2,1 hectare grond, waarvan circa 250 meter oeverstrook aan openbaar vaarwater is. Op het erf liggen beton(platen) en er is daarnaast een paardenbak aanwezig.

Verdere informatie
Het object biedt met circa 2,1 hectare genoeg mogelijkheden voor verschillende doeleinden. Maar mocht dit toch niet genoeg zijn, dan is er een mogelijkheid om extra grond bij te kopen.
De ligboxenstal is in de huidige staat geschikt voor opslagmogelijkheden. Maar zou daarnaast ook goed geschikt zijn voor een zogeheten rood voor rood regeling. Kortgezegd houdt dit in wanneer er minimaal 1.000m2 aan bebouwing van een voormalig agrarische bedrijf gesloopt wordt er één nieuwe woning voor terug gebouwd mag worden. Tevens is er de mogelijkheid om recreatiewoningen te realiseren. Kijk voor meer informatie de “Verordening Romte Fryslân 2014, geconsolideerde versie 2021”.
https://www.fryslan.frl/_flysystem/media/geconsolideerde-versie-verordening-romte-fryslan-2014-versie-maart-2021.pdf

Bestemming
Op 22 december 2010 heeft de destijds gemeente Boarnsterhim (nu overgegaan in gemeente Leeuwarden), het bestemmingplan ‘Buitengebied 2008’ vastgesteld. Op basis hiervan is de bestemming van het geheel ‘agrarisch’.

Bijzondere voorwaarden:
– Datum levering en aanvaarding nader overeen te komen;
– De ligboxenstal zal tot eind 2023 in gebruik zijn bij de naastgelegen buurman;
– Op het eerste deel van de toegangsweg komt een erfdienstbaarheid te rusten t.b.v. agrarisch gebruik van de naastgelegen percelen;
– 3 kadastrale percelen dienen nog (kadastraal) gesplitst te worden. De hoeveelheid erf dat meer of minder overblijft zal verrekend worden tegen een nader te bepalen prijs.
– Scheiden van de percelen zal door middel van sloten plaatsvinden, eventueel nieuwe te graven of te verbreden.

Voor het inplannen van een bezichtiging of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Oostra of mevrouw R.A. Ferdinands.

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. E. Oostra RT Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
R.A. Ferdinands LLB RT Rentmeester en taxateur Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This