Te koop

Klaeiterp 2 te Wiuwert

Klaeiterp 2 te Wiuwert | Vraagprijs: € 725.000,- k.k.
Status: Te koop Oppervlakte: 1.25.00 ha
Bouwjaar: 1918 Soort object: stelpboerderij met bijgebouwen
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Altijd al gedroomd van landelijk wonen met de mogelijkheid om vee te houden, een dubbele bewoning te realiseren met vrienden of familie, of zelfs een bed & breakfast te beginnen? Dit unieke plekje aan de rand van Wiuwert biedt tal van mogelijkheden.  Met een schitterend uitzicht over de Friese landerijen staat hier een vrijstaande stelpboerderij, compleet met ligboxenstal, een grote vrijstaande loods en diverse andere bijgebouwen.

Hier ervaar je echt het unieke wonen in Friesland.

INDELING WOONHUIS:

Begane grond:Entree aan de zijkant van de boerderij. Bij binnenkomst is er een lange centrale hal van waaruit alle kamers te betreden zijn. Links is een deur naar het toilet en rechts toegang tot de ruime woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling en schouw. Vanuit zowel de hal als de keuken is de naastgelegen woonkamer bereikbaar. Deze grote en lichte woonkamer heeft grote raampartijen, een haardpartij en een vaste kast met kruipluik.
Aan de andere kant van de lange hal bevindt zich een grote ruimte met keukenopstelling, die op de foto’s is ingericht als slaapkamer. Deze ruimte is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een bed and breakfast, levensloopbestendig wonen of dubbele bewoning. Aan deze zijde van de hal bevinden zich ook de badkamer met ligbad, aparte douchecabine, dubbele wastafel, designradiator en toilet, evenals een opslagruimte met grote kastenwand, ideaal als voorraad/berging of enorme inloopkast. Naast de woonkamer is de trapopgang naar boven, met daarnaast een tweede slaapkamer die ook voor andere doeleinden te gebruiken is. Aan het einde van de hal is een deur die toegang geeft tot het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Hier is een afstapje naar de hal van de achterom, met toegang tot een grote kantoorruimte.
1e verdieping woonhuis: met de vaste trap komt u op de eerste verdieping. Hier zijn drie grote slaapkamers die nog een goede schilder- of opknapbeurt kunnen gebruiken. Daarnaast is er een grote lange kastenwand en aan het einde van de gang hangt de c.v.-ketel. Hier is ook een doorloop naar de achtergelegen stal. De gehele verdieping kan naar eigen inzicht worden aangepast of gerenoveerd.

Voormalig bedrijfsgedeelte van de stelpboerderij:
Naast de deel is er een grote lange grupstal (bûthús) en achterin het dwarsbûthús, met vele mogelijkheden voor het realiseren van meer woonruimte, expositieruimte of het houden van vee.

Ligboxenstal met bijgebouwen:
De stelpboerderij is verbonden met de ligboxenstal. In deze verbindingsruimte bevinden zich onder andere de ruimte voor de melkmachine, een ruimte voor kalveren en een ruimte waar de melkrobot en melkstal zich bevinden. Binnendoor kunt u ook naar de grote ligboxenstal lopen, deze is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld opslag of stalling.

Vrijstaande loods:
Op het terrein staat ook nog een grote vrijstaande loods, gemaakt van damwandprofiel en voorzien van schuifdeuren.

Kenmerken/bijzonderheden:
Het achterterrein is deels verhard met betonplaten. Op het terrein ligt een voormalige mestzak met rondom grasland.

Ligging:
Wiuwert is een dorp en ligt centraal in de gemeente Súdwest-Fryslân, ten noorden van de stad Sneek en ten zuidwesten van de stad Leeuwarden, tussen de dorpen Britswert en Boazum.

Wilt u deze stelpboerderij bezichtigen?
Neem dan vrijblijvend contact op met Van Eysinga & Oostra c.s. rentmeesters & juristen  of makelaardij Vastgoedboutique UNYK

Bezichtigingen zijn uitsluitend via deze twee partijen in te plannen.
*Ongeziene biedingen worden niet geaccepteerd.

Foto's
Video
Contactpersoon
Mr. ing. E. Oostra RT Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Share This