VERKOCHT

Woonboerderij te MENAAM

Fjouwerhûs 4, Menaam | Vraagprijs: op aanvraag
Status: Verkocht Oppervlakte: 00.45.35 hectare
Bouwjaar: 1773 Soort object: Woonboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Monumentaal wonen nabij de hoofdstad van Friesland. In het buitengebied van Menaam gelegen sfeervolle halfvrijstaande woonboerderij met tuinschuur. De aangeboden woning betreft het voorhuis van een kop-hals-rompboerderij, deze ligt op een royale kavel van 4.535 m2 en geeft een prachtig uitzicht op de omliggende landerijen. De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1773, zo blijkt uit de gevelsteen in de klokgevel boven de fraai versierde ‘lykdoar’. Recentelijk is de woning grotendeels verbouwd en gemoderniseerd, daarbij is veel aandacht geschonken aan het behoud van de authentieke elementen en kleurstelling.

Omliggende dorpen en steden

De woning ligt op fietsafstand van de dorpskernen van Menaam en Bitgum en het centrum van Leeuwarden. Menaam is een middelgroot dorp met enkele basisvoorzieningen. Het dorp heeft diverse (sport)verenigingen, winkels, een bakker, slager en een supermarkt, evenals onderwijs en peuteropvang. Het dorp heeft verder een hechte dorpsgemeenschap met diverse sociale activiteiten. De stedelijke voorzieningen in Leeuwarden zijn op vijftien minuten autorijden aanwezig.

Verkorte omschrijving

De woning (Rijksmonument) wordt betreden via de centrale hal. Daaraan ligt de ruime leefkeuken met authentieke bedstedes, waarvan één is omgebouwd tot lees-/werkkamer. De keuken is van alle gemakken en moderne apparatuur voorzien. De woonkamer is voorzien van authentieke kleurstelling en fraaie kastenwand. De kamers worden verwarmd middels radiatoren (CV) en de raampartijen zijn voorzien van voorzetramen. Verder geeft de hal toegang tot de ruime kelder.

Op de bovenverdieping is een ruime overloop met daaraan de badkamer en een separaat toilet. Op de verdieping zijn verder een viertal slaap-/hobbykamers aanwezig en een ruime ‘masterbedroom’.

De tweede verdieping is te bereiken via een vlizotrap en biedt ruimte voor een extra kamer en zolderopslag.

De bloemrijke tuin met boomgaard ligt rondom de woning en het toegangspad loop langs de rand van het perceel. Door de goede situering van de woning en de tuin biedt deze u de woonervaring die hoort bij een vrij gelegen woonboerderij, zoals een weids uitzicht en veel privacy. Nieuwsgierig geworden? Deze woning is zeker het bezichtigen waard!

 

Voor nadere inlichtingen of bezichtiging verzoeken wij u contact op te nemen met de heer S.A. Bruinsma

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. S.A. Bruinsma Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Share This