Te koop

Woonboerderij te MARSUM

Haven 8, Marsum | Vraagprijs: Verkocht onder voorbehoud
Status: Te koop Oppervlakte: 00.27.50 hectare
Bouwjaar: 1762 Soort object: Woonboerderij
Download Brochure Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Op een gunstig gelegen locatie centraal in Friesland, onder de rook van Leeuwarden, staat deze fraaie boerderij met ruime inpandige schuur en twee bijgebouwen. De dagelijkse voorzieningen zijn te vinden in het dorp Marsum. Rondom de boerderij liggen een viertal percelen weiland, groot ca. 02.76.50 hectare, geschikt voor het hobbymatig houden van schapen of paarden. Deze percelen worden optioneel op basis van geliberaliseerde pacht aangeboden. Het geheel is direct ontsloten aan de openbare verharde weg. Nabij de boerderij ligt de Heringastate, in de volksmond ook wel Poptaslot genoemd. Tussen de State en de boerderij bestaat een nauwe historische band. De oprit naar de A31 ligt om de hoek, vanwaar u in een ogenblik onderweg bent naar Leeuwarden of de randstad.

Omliggende dorpen en steden 
De boerderij ligt op loopafstand van de dorpskern van Marsum en op fietsafstand van het centrum van Leeuwarden. Marsum is een middelgroot dorp met enkele basisvoorzieningen. Het dorp heeft diverse sportverenigingen, winkels, onder andere een bakker, slager en tuincentrum alsmede bedrijvigheid, evenals onderwijs en peuteropvang. Het dorp heeft verder een hechte dorpsgemeenschap met diverse sociale activiteiten. De stad Leeuwarden ligt op vijf minuten autorijden en hier zijn alle hedendaagse voorzieningen aanwezig.

Woongedeelte 
Het voorhuis heeft een tweetal entrees en is via de schuur te betreden. Het woongedeelte omvat een ruime woonkamer, keuken, kelder, een tweetal douches, een toilet en twee slaapkamers. Op de eerste verdieping zijn een overloop met vaste kast en drie slaapkamers aanwezig. Op de tweede verdieping is een ruime vliering te bereiken via een vlizotrap.

Voorzieningen 
De Kop-hals-rompboerderij is gebouwd in 1762 en is opgetrokken uit steens muren met houten gebinten. De woning is voorzien van een zadeldak gedekt met dakpannen. Het dak van de schuur is gedekt met riet en dakpannen. De woning is voorzien van houten kozijnen en houten dakgoten. De vertrekken worden door middel van gaskachels verwarmd. Het afvalwater wordt geloosd op een beerput, de boerderij kan aangesloten worden op het gemeentelijk riool. Verder is het object voorzien van normale aansluiting op gas, water en elektriciteit.

Inpandige schuur 
Het schuurgedeelte is ruim en hoog met grupstalen, hooivak en voorzien van een stenen zolder. De schuur is te betreden door middel van mendeuren.

Werkplaats 
Op het achtererf staat een werkplaats/schuur, bouwjaar 1762, opgetrokken uit gemetselde muren en gedekt met een rieten schilddak.

Erfperceel 
Het erfperceel van ca. 2.750 m2 is deels semi-verhard met puin. Rondom de woning ligt de tuin met grasveld en perken. Voorts zijn nog een stenen schuurtje en een speeltoestel aanwezig.

Landerijen (optioneel)
De landerijen liggen rondom de bedrijfsgebouwen en zijn geschikt voor het houden van kleinvee of paarden. De grondsoort is overwegend lichte klei. De percelen weiland, ca. 02.76.50 hectare, zijn erbij te pachten op liberale pachtbasis à € 2.350,– per jaar. Bestemd voor eigen gebruik, het plegen van onderverhuur of -verpachting of verkoop gras op stam is niet toegestaan.

Bestemming 
De boerderij heeft op basis van het bestemmingsplan ‘Marsum / Ingelum’ de bestemming ‘wonen’ en de percelen weiland zijn bestemd als ‘Agrarisch – Cultuurgrond’. Op basis van het bestemmingsplan is een aan-huis-verbonden beroep of bedrijf onder voorwaarden mogelijk.

Voorwaarden erfpacht 
Voor de looptijd van de erfpacht zijn twee opties, te weten:
1. onbepaald (met algemene voorwaarden die van de Stichting zijde herzien kunnen worden);
of
2. voor bepaalde duur (ca. 50 jaar, na welke periode voorwaarden aangepast kunnen worden).

Canon:
– Het jaarlijks te betalen bedrag voor de boerderij met ca. 2.750 m2 erf en ondergrond betreft € 4.000,–;
– Herziening om de 5 jaren op basis van CPI, met minimum van 2% per jaar.
– Eens per 20 jaar algehele herziening op basis van deskundigenbericht of bindend advies door 3 deskundigen;
– Maandelijkse of kwartaal betalingen;

Lasten:
De zakelijke lasten komen voor rekening van erfpachter. Onderhoud en verzekering zijn geheel voor erfpachter; bij nalatigheid van onderhoud kan eigenaar dit onder voorafgaande opgave en te stellen termijn, op kosten van erfpachter plegen.

Esthetische voorwaarde:
Renovatie, verbouwingen en groot onderhoud behoeft voorafgaande goedkeuring van het bestuur van de Stichting. Schilderwerk dient in de traditionele kleuren van stichting te blijven.

Vervreemding:
Overdracht, verdeling, splitsing behoeft in alle gevallen goedkeuring stichting.

Bestemming:
Wonen met daaraan ondergeschikt nevenactiviteiten die passend zijn in de omgeving, zulks naar het oordeel van de Stichting.

Vraagprijs 
De vraagprijs betreft € 240.000,– kosten koper.

Bedingen 
Financieringsbeding:
De betreffende gerenommeerde bankinstelling van de koper(s) zal vooraf haar goedkeuring moeten verlenen aan de financiering van de koopsom plus kosten door middel

Aanvaarding en levering nader overeen te komen.

Voor nadere inlichtingen of bezichtiging verzoeken wij u contact op te nemen met de heer E.Oostra.

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. E. Oostra RT Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Ing. D. Kooistra RT Rentmeester en taxateur Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This