VERKOCHT

Woonboerderij te HARICH

Houtdyk 1, Harich | Vraagprijs: Verkocht
Status: Verkocht Oppervlakte: 00.60.70 hectare
Bouwjaar: 1915 Soort object: Woonboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

 

Een eersteklas woonboerderij op een toplocatie in Zuidwest Friesland, gesitueerd op korte afstand van het centrum van Balk, geplaatst op een ruim erf (6.070m²) met een bijzonder fraaie, lommerrijke tuin.

De woonboerderij ligt midden in Gaasterland; het prachtige zuid-westen van Friesland. Omringd met mooie glooiende stuwwallen, fraaie bossen afgewisseld met wei- en bouwlanden en meren (Slotermeer, IJsselmeer en Fluessen). Voor de boerderij stroomt het riviertje de Luts; prachtig vaarwater en onderdeel van de schaatselfstedentocht. De omgeving biedt veel recreatiemogelijkheden, zoals watersport, paardensport, golf, voetbal en andere sporten, maar ook wandelen en fietsen zijn heerlijk in de omgeving.


SITUERING

De woonboerderij ligt aan de Houtdyk onder Harich, zijnde de parallelweg van de provinciale weg N359 van Lemmer naar Bolsward/Leeuwarden. Op circa 10 minuten rijden kunt u de A6 bij Lemmer oprijden, waarna de randstad of de stad Groningen in circa één uur is te bereiken.

Het centrum van Balk (regiocentrum) ligt op loopafstand van circa 600meter. In Balk zijn meerdere supermarkten, maar ook Hema, Blokker, slager, bakker, woninginrichters en diverse horecagelegenheden te vinden.

 

BESCHRIJVING

Oorspronkelijk is de boerderij gebouwd in 1915, thans staat alleen de voorgevel hiervan nog. In 1987/1988 is de gehele boerderij vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Aldus heeft de woonboerderij wel de uiterlijke charme kenmerken, doch is deze intern modern en solide opgebouwd.
De woonboerderij is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie alsmede thermopane beglazing. Verwarming vindt plaats d.m.v. een tweetal cv-installaties.

De tuin is rijk aan een grote verscheidenheid bijzondere bomen, planten, bloemen en struiken. Er zijn twee vijvers, diverse terrassen, een grote tuinschuur. Nabij de grote vijver een prieeltje en nabij de kleine vijver een volière en duiventil.
Door de fraaie hoogte en diepte zichtlijnen en kleurshakeringen geeft de tuin een parkachtige, lommerrijke oase-gevoel.
Het object is afgezet met een siersmeedijzeren hekwerk met elektrische bedienbare poort met camerabeveiliging. Tevens is de gehele tuin voorzien van verlichting

INDELING

Begane grond (b.v.o. 21 x 15 meter)

Middels de fraai overkapte entree bereikt u de royale hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot de volgende ruimtes: toilet voorzien van hangcloset en urinoir, werkkamer, bijkeuken, provisieruimte, luxe woonkeuken (Poggenpohl) voorzien van een inductie kookplaat, rvs afzuigkap, koffiemachine, vaatwasser, magnetron met ovenfunctie (Miele), koelkast en een close-in boiler. Vervolgens een ruime woonkamer (ca. 60m2) met openhaardpartij en fraaie inbouwboekenkast (Rudolf de Jong), riante masterbedroom met openslaande deuren naar terras alwaar zich een jacuzzi bevindt met zonneterras. Aangrenzend aan de masterbedroom een grote inloopkast en een zeer luxe badkamer met whirlpool, regendouche met massage-stralen, hangcloset, bidet en dubbele vaste wastafel.

In het achterste gedeelte van de boerderij bevindt zich tevens een luxe doucheruimte met toilet, deze is o.a. bereikbaar via de orangerie. Daarnaast is hier nog een royale bergruimte aanwezig en een voormalige garage die tevens dienst doet als berging en bijkeuken. De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming.

Achter de boerderij staat een grote geschakelde garage (ca 10,5 x 7,5 meter) voorzien van 3 elektrisch bedienbare sectionaaldeuren (Novoferm) en berging (ca 6,5 x 5 meter).

Eerste verdieping (b.v.o. h>1,5m is ca 16 x 9,5 meter)

Vanaf de overloop met vaste kastenwand (Swedex) heeft u toegang tot 3 royale slaapkamers, allen voorzien van dakkapel, badkamer met douche, wastafel en toilet. Verder een verrassende zitkamer / hobby /biljartkamer (gerealiseerd in 1997) met veel lichtinval door o.a. twee dakkapellen en tevens door de raampartijen van de schuifpui en glazen deuren. Middels deze deuren heeft toegang tot 3 prachtige dak zonneterrassen waarvan 2 deels overkapt zijn. Daarnaast is er een bar voorzien van eenvoudige keukenapparatuur, inloopkast / bergruimte. Slaapkamers worden verwarmd middels radiatoren en de zit-/biljartkamer door middel van vloerverwarming.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap op de overloop van de 1ste verdieping. Hier bevindt zich een grote zolder/bergruimte met dakraam.

 

BlJGEBOUWEN

Achterin de tuin bevindt zich een houten schuur op stenen voet van ca. 5 x 10 meter voorzien van een betonnen vloer.
Naast de woning bevindt zich een orangerie, groot ca 4 x 4 meter. Verder bevinden zich in de tuin diverse bijgebouwen, zoals volière (2 x 6 meter), duiventil, prieel (diameter 3,5 meter) en overdekte zitbank.

 

BlJZONDERHEDEN

De woning is afgewerkt met zeer duurzame, luxe materialen, volledig geïsoleerd en uitstekend onderhouden.
Het gehele gebouw is voorzien van een alarmsysteem en tevens beschikt zowel het hoofdgebouw als de bijgebouwen over bliksemafleiders.
De zit-/hobby/biljartkamer op de eerste verdieping is ook bijzonder geschikt voor het creëren van kantoor- en/of bedrijfsruimtes.
De planologische bestemming is “wonen”, doch gezien de bedrijfsbestemmingen in de directe omgeving, is een woon-/bedrijf- of duo bestemming ook mogelijk.

 

Kortom: een eerste klas woonboerderij op toplocatie met veel mogelijkheden!

 

Mocht u na het lezen van deze informatie enthousiast zijn geworden over dit object – wat wij ons heel goed kunnen voorstellen – schroom dan niet om contact op te nemen met de heer Eddy Oostra. Hij vertelt u graag meer over dit bijzondere object en kan zo gewenst een bezichtiging plannen.

Foto's
Video
Contactpersoon
Mr. ing. E. Oostra RT Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This