Te koop

Schoterweg 6 te Rotstergaast

Schoterweg 6 te Rotstergaast | Vraagprijs: € 625.000,--
Status: Te koop Oppervlakte: 1.09.65 ha
Bouwjaar: 1914 Soort object: Stelpboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Onder de rook van Heerenveen, in het groene Rotstergaast, waar het bijzonder goed wonen is en natuur een grote rol speelt, staat deze ruime, goed en met zorg onderhouden stelpboerderij met prachtige tuin inclusief twee bedrijfsgebouwen.

Het van oorsprong agrarische dorp kent nu een mengeling van boerenbedrijven, daaraan verwante bedrijven en inwoners, die de prachtige omgeving met een afwisseling van weilanden en natuurgebieden (Rotstergaaster Wallen en It Easterskar) weten te waarderen.

Rotstergaast, dat een vrij groot gebied beslaat en gekenmerkt wordt door lintbebouwing, ligt dichtbij Heerenveen. Het heeft een goede ontsluiting naar alle windstreken.

De in 1914 gebouwde boerderij in stelpvorm kent de volgende indeling:

HOOFDGEBOUW
Begane grond (totaal 211 m²)
Zij-entree met ruime hal, bijkeuken waarin kastenwand en toilet met toegang tot de keuken en een hal met trapopgang naar eerste verdieping. Deze hal geeft ook toegang tot de gang waaraan twee slaapkamers (één met schuifpui) en de badkamer liggen. De ruime keuken heeft een schuifpui naar terras en staat in directe verbinding met de grote woonkamer. Ook vanuit de woonkamer bereikt u de gang naar het slaapgedeelte. De woning heeft eveneens een grote berging die in verbinding staat met de entreehal en garage.

Verdieping
Het slaapgedeelte met overloop en twee slaapkamers is 38 m² groot. De kamers, waarvan één met kastenwand, hebben ieder een grote dakkapel.

Verder is er een grote zolder van 132 m², bereikbaar via de garage. Op de zolder is voldoende ruimte om extra slaapkamers te creëren.

GARAGE
De aan het hoofdgebouw verbonden garage met elektrische garagedeuren heeft een oppervlakte van 71 m² en geeft toegang tot de berging. Hierin staat de trap naar de grote zolder. Er is plaats voor 2 auto’s.

BEDRIJFSGEBOUWEN
De beide bedrijfsgebouwen (bouwjaar 1974) met een oppervlakte van respectievelijk 349 en 551 m² zijn opgetrokken uit baksteen, houten spanten en bedekt met asbest golfplaten. Het betreft een voormalige jongveestal en ligboxenstal inclusief mestputten. Het voorste gedeelte van het grootste bedrijfsgebouw is voorzien van een vloeistofdichte betonvloer.

TUIN/ERF
Vóór de boerderij ligt een prachtige en tot in de puntjes verzorgde tuin. Aan de zijkant bij de keuken is een groot, beschut terras met terrasoverkapping. Het erf is gedeeltelijk bestraat.

ONTSLUITING
Het object heeft twee ontsluitingen naar de openbare weg.

BESTEMMING
Het object heeft de bestemming ‘Bedrijf-Loonbedrijf’ op basis van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Noord – 2017’ van de gemeente De Fryske Marren. Meer informatie over deze bestemming is op te vragen bij de gemeente en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

KADASTRALE INFORMATIE

Kadastrale gemeente sectie nummer oppervlakte
Sint Johannesga F 1338 870
Sint Johannesga F 1339 60
Sint Johannesga F 1341 185
Sint Johannesga F 1342 20
Sint Johannesga F 1499 320
Sint Johannesga F 1502 9510
Totaal 10965

RECHT VAN OPSTAL
Het perceel kadastraal bekend gemeente Sint Johannesga, sectie F, nummer 1502 is bezwaard met een Opstalrecht Nutsvoorzieningen op een gedeelte van het perceel ten behoeve van de Gemeente De Fryske Marren te Joure (pomp riolering).

(BIJZONDERE) VOORWAARDEN:
– Aanvaarding en levering in overleg;
– Voor overdracht zal een energielabel overhandigd worden;
– Onderstaande ouderdomsclausule is van toepassing:
Koper verklaart ermee bekend te zijn dat het verkochte meer dan 100 jaar oud is, hetgeen betekent dat de eisen, die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.

ERFDIENSTBAARHEDEN
Het erf is bezwaard met een recht van overpad ten behoeve van achtergelegen gronden ( te weten nrs. 563, 1083, 1357, 1359)

Voor meer informatie of een bezichtiging neemt u contact op met dhr. S.A. Bruinsma.

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. S.A. Bruinsma Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This