VERKOCHT

Landgoed Van Camminghastate te ARUM

Arum | Vraagprijs: Verkocht
Status: Verkocht Oppervlakte: 2.20.38 hectare
Bouwjaar: 1886 Soort object: Landgoed
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Het aan de rand van Arum, langs open vaarwater gelegen, zeer fraaie landgoed “Van Camminghastate”. Op dit onder de Natuurschoonwet gerangschikte landgoed bevindt zich een zeer recent gerenoveerd, luxueuze woonboerderij. Deze woonboerderij is gebouwd in 1886. Op het erf is naast de woonboerderij nog een bakhuis, een wagenhuis en een veldschuur te vinden. De gebouwen, historische bouwwerken en het erf zijn aangewezen als Rijksmonument.

De woonboerderij heeft ruimte voor het hobbymatig houden van dieren en beschikt onder andere over een bovenappartement dat zeer geschikt is om als kantoor te gebruiken.

De indeling van de woonboerderij is als volgt te beschrijven:

Het voorhuis is uitgevoerd met een authentieke bedstee en haardpartijen. Daarnaast is op de begane grond een eetkeuken, bijkeuken, wijnkelder en grote melkkelder, een grote hal met wc/douche, een klompenhok met wc en en werkplaats te vinden. De schuur is voor een deel omgebouwd tot een prachtige woonkamer van ca. 150 m² met een entresol en twee inpandige terrassen. Deze ruimte wordt verlicht door hoge gevels voorzien van glas.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers gelegen, elk voorzien van een eigen douche en wc. Daarnaast is er een kantoor annex slaapkamer te vinden op de tussenvloer boven de melkkelder. Ook is er nog een grote bedsteeruimte aanwezig.

De tweede verdieping biedt een grote leefruimte met een fantastisch uitzicht over het dorp en de landerijen. Verder heeft deze ruimte twee slaapkamers, een eigen badkamer met douche, bad en separaat toilet. De ruimte wordt in zijn geheel verwarmd middels een aparte cv. Door het aanbrengen van Veluxramen is er veel licht gecreëerd. Dit alles maakt dat deze ruimte zeer geschikt zou kunnen zijn als kantoorruimte.

In het achterste gedeelte van de schuur bevindt zich een stalruimte met hooizolder. De stal biedt genoeg ruimte voor het houden van paarden of schapen en het stallen van voer-/werktuigen. Boven de stal en hooizolder kan een appartement worden gebouwd met inpandig balkon. Er zijn voorzieningen aangebracht om dit te realiseren en een vergunning hiervoor is door de gemeente afgegeven.

Het erf kenmerkt zich door de brede oude slotgracht waarbinnen in vroegere tijden het “Van Camminghaslot” heeft gestaan en waar later een hoogstamboomgaard is aangelegd. Ten zuiden van de boerderij is een eigen ligplaats voor boten te vinden van waar een directe verbinding mogelijk is naar de Harnzer Feart, onderdeel van de Elfstedenroute.

Het geheel ligt uitstekend gelegen ten opzichte van diverse uitvalswegen. De Afsluitdijk is binnen 10 minuten te bereiken en met ongeveer een uur zit u in Amsterdam.

Het landgoed omvat een totale oppervlakte van ca. 2.20.38 hectare, waarvan ca. 0.56.18 hectare weiland. De mogelijkheid bestaat om ca. 04.83.12 hectare cultuurgrond met schapenschuur extra bij te kopen. Deze percelen zijn thans (deels) geliberaliseerd verpacht.

Dit landgoed wordt gekenmerkt door fantastisch wonen in de buurt van hedendaagse voorzieningen en binnen een zeer levendige dorpsgemeenschap.

Deze informatie betreft slechts een samenvatting van het geheel. Mocht u na het lezen hiervan enthousiast zijn geworden en graag meer informatie over dit geweldige landgoed wensen te ontvangen, neemt u dan contact op met ons kantoor en vraag naar de heer Tjalling van Eysinga of de heer Doede Kooistra.

Dit is een unieke kans om een uniek object te kunnen aankopen!

Foto's
Video
Contactpersoon
Jhr mr. T.A.J. van Eysinga Gepensioneerd Rentmeester en jurist Stuur een email
Bekijk mijn profiel
Ing. D. Kooistra RT Rentmeester en taxateur Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This