VERKOCHT

Stelpboerderij te SCHARSTERBRUG

Scharren 41, Scharsterbrug | Vraagprijs: Prijs op aanvraag
Status: Verkocht Oppervlakte: 02.20.30 hectare
Bouwjaar: 1910 Soort object: Stelpboerderij
Terug naar aanbod overzicht

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Zeer fraai gelegen STELPBOERDERIJ met bijgebouwen en landerijen te Scharsterbrug.

Op een goed gesitueerde locatie in zuidwest Friesland,  onder de rook van Joure, staat deze landelijk gelegen boerderij met ruime loods en ligboxenstal. De dagelijkse voorzieningen zijn te vinden in de omliggende dorpen, die op fietsafstand liggen: Sint Nicolaasga en Scharsterbrug (gemeenschap), Joure (sport, onderwijs en winkels). De landerijen liggen direct naast de boerderij. Via een eigen toegangsweg is het geheel ontsloten aan de openbare verharde weg. Rondom deze locatie liggen diverse melkveebedrijven, de streek wordt gekenmerkt door de agrarische bedrijvigheid. De oprit naar de A6 ligt op enkele minuten autorijden, u bent daardoor in een ogenblik onderweg naar één van de grote Friese steden of de randstad.

De boerderij staat aan de Scharren 41 te Scharsterbrug, kadastraal bekend gemeente Langweer, sectie O, nummers 432 en 397 ter grootte van 02.20.30 hectare.

Omliggende dorpen
De boerderij ligt op fietsafstand van de dorpen Sint Nicolaasga, Scharsterbrug en Joure. Sint Nicolaasga is een middelgroot dorp met enkele basisvoorzieningen. Het dorp heeft sport, winkels (grote Jumbo supermarkt) en bedrijvigheid, evenals onderwijs en peuteropvang. Het dorp Scharsterbrug heeft een kleine dorpsgemeenschap en ligt langs het water. Joure is de grootste plaats in de nabije omgeving en hier zijn alle hedendaagse voorzieningen aanwezig.

Woongedeelte
Het woongedeelte is bereikbaar via een centrale hal die uitkomt bij de woonkamer. Het woongedeelte omvat verder een keuken, kelder en op de begane grond bevindt zich één slaapkamer. Op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers aanwezig.

Voorzieningen
De Stelpboerderij is opgetrokken uit steens muren met houten gebinten en gedekt met een sporen kap met gebakken pan. Het dak is in 2009 vernieuwd en voorzien van isolatieplaten. Het bouwjaar is van omstreeks 1910. De woning is gedeeltelijk voorzien van kunststof kozijnen. De vertrekken worden door middel van centrale verwarming (2012) het afvalwater wordt geloosd op een beerput. Verder is het object voorzien van normale aansluiting op gas, water en elektriciteit.

Inpandige schuur
Het bedrijfsgedeelte is aaneengesloten met de ligboxenstal en ingericht voor het houden van jongvee. De toegangsdeuren alsmede achtergevel van het bedrijfsgedeelte zijn vrij recentelijk vernieuwd. De autogarage is voorzien van een automatische roldeur.

Ligboxenstal
Het bouwjaar betreft 1976, de stal is 33 bij 21 meter. De stal is opgetrokken uit gemetselde muren en de constructie is voorzien van houten spanten. De stal is gedekt met asbesthoudende platen. De toegangsdeur is vernieuwd. De achtergevel vertoont verzakkingen. Het geheel is ingericht als werkplaats en deels voor de stalling van caravans. Onder de stal ligt een mestkelder met een inhoud van 600 m3.

Loods/werkplaats
Op het achtererf staat een loods, bouwjaar 1989, opgetrokken uit gemetselde muren (deels spouwmuur). De loods is 24 bij 12 meter. De constructie is voorzien van ijzeren spanten en het dak is gedekt met asbesthoudende platen. De loods is gedeeltelijk geïsoleerd. Het geheel is voorzien van een mestkelder met een inhoud van 400 m3.

Erfperceel
Het erfperceel van ca. 6.300 m2 is deels met gestort beton verhard en het heeft een grasveld. Voorts zijn nog enkele bouwwerken voor ruwvoeropslag aanwezig (sleufsilo’s).

Landerijen
De landerijen liggen rondom de bedrijfsgebouwen en zijn geschikt voor het houden van kleinvee of paarden. De grondsoort is overwegend zand.

Bestemming
Het object heeft op basis van de Beheersverordening Joure, Langweer, Nijehaske, Oudehaske en het Buitengebied de bestemming ‘agrarisch gebied met landschappelijke en natuurlijke waarde’.

 

Voor nadere inlichtingen of bezichtiging kunt u contact opnemen met de heer Siard Bruinsma.

 

Foto's
Contactpersoon
Mr. ing. S.A. Bruinsma Rentmeester en jurist Stuur een email (0515) 23 87 00
Bekijk mijn profiel
Vastgoed Locatie
Share This